Kristina "Kiki" Frisk - Ultra V behandlare
Kristina "Kiki" Frisk - Ultra V behandlare

Ultra V Plasma -ögonlockslyft utan kirurgi

Ultra V Plasma är ett revolutionerande ansiktslyftningsprocedur som inte kräver någon operation. Den stramar och lyfter huden med omedelbara resultat. 

En effektiv behandling som används för att reducera hängande ögonlock, lös hud/påsar under ögonen samt rynkor och fina linjer i ögonområdet. Syftet med behandlingen är då att skapa en vaknare blick utan kirurgi.

. Behandlingen är snabb, effektiv, ger tydliga resultat och du kan återgå till vardagliga aktiviteter omedelbart efter genomförd behandling.

Behandlingsområden

Med Ultra V Plasma är det möjligt att behandla ett stort antal områden.
De vanligaste indikationsområdena för behandling av Ultra V Plasma inkluderar:

Lös hud kring ögon
Hängande ögonlock
Påsar under ögonen
Kråksparkar och rynkor runt ögon
Hudföränringar/milier

Kliniska studier har påvisat att Plasma energins värme har en uppstramande effekt av huden. Vid Ultra V Plasma behandling penetrerar värmeenergin under kontrollerade former huden vilket resulterar i en åtstramande effekt i det aktuella området. 

Redan omedelbart efter behandlingen ses den lyftande effekten av Ultra V Plasma. Full effekt av behandlingen kan förväntas efter cirka en – två månader. Resultaten som uppnås är permanent och behandlingen kan upprepas om ytterligare resultat önskas, för att bibehålla effekten och för att förebygga framtida åldrande.
 

Vanliga frågor

Vilka fördelar finns jämfört med kirurgi?
-Snabb läkning och återhämtning.
-Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
-Hudkvalitén på det behandlade området stärks.


Hur fungerar det?
Plasmapen-handstycket ger en liten plasma-blixt som hoppar från spets till hud i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar överskjutande hud, dra åt locket / under ögonområdet. En serie små bruna fläckar är strategiskt placerade i ett visst mönster för att uppnå önskat resultat för det överflödiga huden.
Huden runt plasma-blixten stramar upp och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.

Vilket resultat kan jag få?
Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-3 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Många tycker dock att det räcker med en behandling.

Gör det ont?
Eftersom en bedövning appliceras före behandling så är behandlingen inte smärtsam.

Finns det några biverkningar?
Omedelbart efter behandlingen kan området vara rött. 1-2 dagar efter behandlingen kan svullnad uppstå. Efter 5-7 dagar har sårläkningsprocessen försvunnit.  Rodnad är inte längre synlig efter 2-3 månader. Det går utmärkt att sminka området tills det är läkt.

Hur lång tid tar varje behandling?
En session varar cirka 30 minuter med omedelbara resultat. Du kommer 30 min innan din tid för att bedövningen skall hinna verka.

Är behandlingen permanent?
J, behandlingen är Permanent. När hudfibrerna är förkortade är effekten permanent, dock stoppar den inte den naturliga åldringsprocessen.
Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och att ta hand om sig är förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Hur förbereder jag mig före behandlingen?
För att vi skall kunna ge dig rätt behandling, behandlings intensitet etc. är det är viktigt att du berättar för oss om du tar/nyligen tagit några mediciner. 
Detsamma gäller om du nyligen har opererats eller gjort annan estetiska behandling på huden.
Om du ofta lider av herpes infektioner, bör du också berätta det för oss .
Vid öppna sår eller inflammerad hud i ansiktet kan ingen plasmaterapi utföras. Utöver detta behöver du inte förbereda dig.
En hälsosam livsstil stödjer läkningsprocen.

Vad händer efter  behandling?
Direkt efter behandlingen kan det finnas en brännande känsla. Denna brukar avta redan samma dag. Om det är särskilt obekvämt eller kvarstår under en längre period, kan antiinflammatorisk medicin som ibumetin eller ipren tas.

Efter behandling är det normalt att området är något svullet. Detta är speciellt runt ögonen. Svullnaden kan kvarstå  i några dagar och kan ibland leda till temporär störning i synen under den inledande perioden.

Skorpor kommer vanligen att utvecklas över det behandlade området, detta kommer i första hand att vara brunt eller svart på ytan av huden och flaga av under de följande dagarna. Efter 1- 2 veckor är dessa helt försvunna.

Efterbehandlingen är mycket viktig och skall följas noggrant (du får alltid med ett eftervårdsblad och vi rekomenderar produkter för bästa läkning).

Observera att när skorporna trillat av kan rodnaden att finnas kvar under de följande veckorna till månader.
Ibland kan det behandlade området bli lite grått, det här är en del av den normala läkningsprocessen och kommer att förbättras med tiden. 

Det är viktigt att hålla behandlingsområdet rent, torrt och skyddat med solskydd i ca 3 månader.

Du kan alltid välja att delbetala dina tjänster hos oss
Du kan alltid välja att delbetala dina tjänster hos oss